Инциденти

Четирима пострадаха след взрив на газ на бензиностанция „Петрол“

Четирима мъже, сред които и 17-годишно момче, пострадаха от взрив след изтичане на газ. Инцидентът станал в Девин до бензиностанция „Петрол“ на входа на града, на улица „Освобождение“. Служители на метрологичен контрол пристигнали да извършват профилактика на газовата цистерна на обекта. В съседния имот, намиращ се на 4-5 метра от бензиностанцията, работили Валентин Иванов, синът му Росен, Красимир Банкатев от Девин и Шабан Коджа от Гьоврен.

Мъжете, на възраст между 39 и 43 години, ремонтирали бараката. Работили с ъглошлайф, а вътре горяла печка, на която се топлили. Възпламеняването станало за секунди. Получила се е взривна вълна, която изхвърлила мъжете на няколко метра. Всички са получили обгаряния по лицата и ръцете от първа и втора степен, посочиха от пресцентъра на полицията.

17-годишният Росен при падането след взрива си е счупил петата на десния крак. Взривната вълна била толкова силна, че преместила намиращ се там фургон на 20-тина сантиметра. На пострадалите им е оказана незабавна помощ в спешния център, след което са транспортирани за лечение в Клиниката по изгаряния към УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив. Няма опасност за живота им. Районът е обезопасен и няма обгазяване.

Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група на РУ-Девин и е извършен оглед. Обезопасен е района от екип на РС ПБЗН – Девин. Уведомена е Инспекция по труда – гр. Девин. По случая е образувано досъдебно производство.

Advertisement
Back to top button
Close