ГОРЕЩА ТЕМА

Четири нови случая с коронавирус в Смолян, вече са 11 (обновена)

По брой на установени с коронавирус лица Смолян се нарежда след големите градове

Четири нови положителни проби за последното денонощие има в Смолян, съобщи на редовния брифинг в 8.00 часа вчера сутринта шефът на Националния оперативен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски. Те са на един мъж и три жени, уточни д-р Мими Кубатева, директор на РЗИ. Две от жените се лекуват в домовете си и са от гр. Смолян с диагноза пневмония. Третата жена e на 60 г. и е съпруга и придружител на пациента от гр. Чепеларе, който се лекува от коронавирусна пневмония в Инфекциозно отделение на МБАЛ – Смолян. Тя няма оплаквания. Четвъртият е мъж на 53 г. от гр. Смолян с пневмония в Инфекциозно отделение. Състоянието му е стабилно. Служители на здравната инспекция проучват контактните, които ще бъдат под карантина 14 дни, допълни РЗИ.

До вчера от 18 март в Смолянска област бяха установени 7 положителни случая на COVID-19 – мъже на възраст от 32 до 73 години. Петима от гр. Смолян, един от с. Гьоврен и един от гр. Чепеларе.
Справката дотук сочи, че преобладават мъжете с коронавирус – 8 спрямо 3 жени. Шест са в болница, а 5 са клинично здрави и вкъщи. Контактните са 41, поставени под карантина.
Наблюдаваните, завърнали се от чужбина лица, попълнили анкетни карти, са 394, съобщи РЗИ.

По брой на установени с коронавирус лица Смолян се нарежда непосредствео след големите градове София, Пловдив Варна и Бургас. Изключение прави само град Лом, където до вчера също имаше 11 с COVID-19. В Ямбол, Разград и Търговище до вчера нямаше нито един с положителна проба, в Русе, Ловеч и Видин – само по 1 случай, в Хасково двама, в Стара Загора – трима, а в Кърджали – 7.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close
Close