Темида

Четири години затвор за младеж, убил приятел при катастрофа и избягал

Четири години затвор при първоначален общ режим е присъдата на 25-годишния Красимир Ясенов от Любча, обвинен за причиняване смъртта на приятел. Днес за втори път Окръжният съд разглежда делото срещу младия мъж. Съдебният процес се гледа по съкратеното съдебно следствие, след като Красимир призна фактите и обстоятелствата в обвинителния акт. Свидетели не се разпитаха, а съдът го призна за виновен. Наказанието от 6 години затвор бе редуцирано с 1/3 и реално младежът ще трябва да излежи 4 години. Той бе лишен да управлява моторно превозно средство за срок от пет години.

Катастрофата, при която загина 24-годишният Кадри Ферадов, стана на 21 юни 2017 година. Вечерта трима младежи от село Любча и един от Ракитово, се почерпили в заведение, след което продължили с купона в беседка извън селото. На сутринта, като се прибирали с „БМВ 320“, шофирано от 25-годишния Красимир, катастрофирали. Колата се движела с над 100 км/час. В същото време задните гуми били с износен протектор, което се оказало фатално. Към 5,30 часа, на около два километра преди разклона за Любча, младият шофьор загубил управление и БМВ-то излиза извън пътното платно. Сериозно пострадал само Кадри, който пътувал на задната дясна седалка. Младежът изпаднал в кома, заради тежката черепно-мозъчна травма. Момчетата опитали да му окажат първа помощ. Изнесли тялото му от автомобила, а Красимир подал сигнал на спешния тел. 112. Когато наближила полицейската кола, при вида на бурканите, младият шофьор изпада в паника и хуква да бяга. По-късно е открит от униформените в дома си.

Пострадалият Кадри незабавно е транспортиран в МБАЛ „Св. Георги“ – Пловдив, с опасност за живота. Лекарите не успяват да се преборят за живота му и 20 дни по-късно той издъхва.

Шофьорът е тестван с техническо средство, което показало наличие на амфетамин. След излизане на химическата експертиза се установява, че не е бил под влиянието на наркотици, но е бил пиян с 2,13 промила алкохол в кръвта. В същото време той е шофирал с отнета месец по-рано шофьорска книжка, заради шофиране под влиянието на марихуана.

 

 

Advertisement
ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ!
Close
Back to top button
Close
Close
Close