Advertisement
ОТ СТРАНАТА

Четири дни полицията в Харманли пази в тайна криминален случай, за да го обяви Иван Гешев

Четири дни полицията в Харманли е пазила в тайна информация за заловен нападател на 80 годишен старец в с. Браница, за да може новината да бъде съобщена от главния прокурор Иван Гешев при посещението му в града. Това показва проверка на Иван Атанасов от „Сакар нюз“ в публикация на „За истината“ във вторник.

Advertisement

Жители на селото потвърдили информацията, че задържането е станало на 8 май, но за това в полицейският бюлетин от понеделник – 11 май, обобщаващ всички криминални случаи от изтеклия уикенд, нямало нито дума.

Информация за случилото се в с. Браница научили от главния прокурор Иван Гешев след посещението в дома на пострадалия в селото и последвалия брифинг в Харманли. Гешев е бил придружен и от главния секретар на МВР Ивайло Иванов

В неофициален отговор на въпрос по случая от Районното полицейско управление в града съобщили, че нареждането случаят да бъде запазен в тайна е било дадено от прокуратурата.

Седмица по-рано в същото село бе нападнат и друг възрастен мъж – на 90 години, но за него бе съобщено веднага, вероятно защото тогава пътуване на Иван Гешев този район не е било предвидено, припомня Иван Атанасов от „Сакар нюз“.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ!
Close
Back to top button