Вяра и традицииНОВИНИ

Четири деца от Неделното училище в Устово спечелиха награди в конкурса „Въведение Богородично“

С две първи награди за есе и две втори за рисунка са отличени и четирите участници от Смолян  в Осмия национален конкурс на Пловдивска света митрополия  за Деня на християнското семейство и православната младеж. Те са представители на Неделното училище в смолянския квартал Устово към храм „Св. Николай Чудотворец“ с духовен наставник отец Васил Маджаров.

Елена Стоева (10 клас) и Петя Ангелова (5 клас) са носители на първа награда за есе в своите възрастови групи, а Диана Павлова (10 клас) и Теодора Аврамова (9 клас) са отличени с втора награда за рисунка. Рисунките са публикувани в сайта на Пловдивска света митрополия в раздела за деца, а част от есето на Елена бе включено в специалното детско предаване „Духовни пътеки“ на Пловдивската православна телевизия.

Поради пандемичната обстановка и тази година митрополията  не можа да организира традиционното общо празнично тържество за наградените от цялата страна деца и младежи, затова изпраща по места отличията. Децата от Устово ще бъдат поздравени за творческия си успех на богослужение в навечерието на храмовия празник – Никулден.

Росица Примовска

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
Close