НОВИНИ

Четири автомобила и къща на длъжници продава на търг НАП в Смолян

Два автомобила на длъжници продава на търг от смолянският офис на НАП през септември, съобщиха от пресцентъра на приходната агенция. „Нисан Терано“ се предлага с първоначална цена от 5 000 лв., а „Форд Транзит – 2 500 лв. Огледи се извършват от 11 до 17 септември. В същия срок се приемат оферти и депозит за участие в търговете.

На тезгяха за публична продан са и два товарни автомобила с марка „Волво“ и „Мерцедес“. Автомобилите са в движение, с цени съответно 7 000 лв. и 4 000 лв. Те могат да бъдат огледани от кандидат-купувачите от 4 до 11 септември в с. Лозен, общ. Столична.

В банското село Дрянка НАП продава двуетажна жилищна сграда с разгърната застроена площ от 169.50 кв. м. с начална цена 11 670 лв., включваща сутерен с площ 80 кв. м., състоящ се от дневна, спалня, дрешник, санитарен възел, коридор и жилищен етаж със застроена площ 89.50 кв. м., състоящ се от кухня с трапезария, спалня, дневна, тераса, дрешник, антре и вътрешно стълбище. Имотът може да бъде огледан от 4 до 11 септември. Депозитът е в размер на 20% от първоначално обявената цена.
От 9 септември стартира оглед на комплект инструменти за дървена трислойна дограма EVRO-68 с първоначална цена 861 лв.

Общо 61 търга с тайно или явно наддаване са провели служителите от офиса на НАП в Смолян от началото на 2020 г. до момента. Събраните суми от продажби възлизат над 424 хил. лева.
За да избегнат обявяването на публична продан на движимо и недвижимо имущество, от НАП съветват всеки, който има просрочени данъчни и осигурителни задължения, да ги внесе доброволно в предвидените от закона срокове. Всяка фирма или физическо лице периодично да проверява онлайн за задължения към НАП и предадени от други институции, както и за образувано изпълнително дело. Това става с безплатния персонален идентификационен код (ПИК) и с електронен подпис в Портала за е-услуги на НАП.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close