Темида

Черпокова осъди Чакърова за обида

Председателят на ОбС в Чепеларе Росица Черпокова осъди кмета на общината Славка Чакърова. Магистратите признаха за виновна Чакърова, освободиха я от наказателна отговорност и й наложиха глоба от 1 200 лева. Кметицата бе осъдена да плати обезщетение в размер на 1 000 лева, както и 1292 лева разноски по делото. Съдебният акт не е окончателен и подлежи на обжалване.

Делото бе заведено заради изречените от Славка Чакърова по време на заседание на Общинския съвет през февруари м.г. думи: „Разговаряте с кмета, който е избран с 2 200 гласа, а вие сте станали председател със задкулисни сделки с плащане под масата”.
„Това е неволно изявление от моя страна. Конфликтът между ОбС и мен е ясен. От моя страна не съм направила някакво изявление, с което да обидя конкретно Росица Черпокова“, обясни пред „Отзвук“ кметът на Чепеларе.

В същото време Славка Чакърова е завела дело срещу бащата на Черпокова Валентин Черпоков за публикуване на обидни думи в писмо до областния управител Недялко Славов. „Моля Ви, г-н областен управител, дами и господа общински съветници, вземете спешни мерки и пратете г-жа Чакърова на психиатър, тъй като има спешна нужда от такъв специалист… и намерете начин да отстраните същата от поверената й длъжност“, написа Черпоков, като нарича кметицата на Чепеларе „самозабравила се“, „с болни амбиции“, че „никой не я взема насериозно“, защото „излага община Чепеларе в цяла България“. Гражданският иск на Славка Чакърова е за 12 000 лв.

Advertisement
Етикети
Back to top button
Close
Close
Close