Advertisement
ПОЛИТИКА

Чепишеви се отказаха от касиране на изборите, съдът прекрати делото

Братята Живко и Здравко Чепишеви и колегата им Пламен Балталийски от Местна коалиция „МИР“ в Девин се отказаха да искат касиране на изборните резултати. С молби от днес тримата уведомили съда, че оттеглят жалбите си. Административният съд даде днес ход на делото, сне самоличността на председателката на Общинската избирателна комисия Девин Зелма Белберова и няколко минути по-късно съдия Васил Чалъков прекрати производството.

В залата бе само председателката на ОИК Девин Зелма Белберова (на преден план)

Тримата жалбоподатели бяха кандидати за съветници от МК МИР (Демократична България – Обединение, ПП МИР). Втори бе Живко Чепишев, трети – Пламен Балталийски, а четвърти Здравко Чепишев. На изборите за коалицията гласуваха 6,02% или 332-ма девинчани, което осигури място в Общинския съвет само на водача на листата Юлиян Семчев. Вторият – Живко Чепишев е с 53 преференции, Балталийски – 23, а Здравко Чепишев – 34.

Наблюдаващият прокурор по делото Станчо Станчев

„Това което проучихме е, че за да бъдат касирани изборите е необходимо да има сериозен пропуск. След като разгледахме протоколите видяхме, че има драскано на много места и грешки, но според нас това нямаше да бъде основание за отмяна на решението на ОИК. А и никой не ни даде гаранция, че ще се стигне до отваряне на чувалите, за да се направи проверка между бюлетините и протоколите, което е най-основното. На следващо място не получихме подкрепа от нито една политическа сила, която да се присъедини към нашите жалби“, коментира отказа си кандидатът за кмет на Девин и кандидат за общински съветник Пламен Балталийски.

Елена Павлова

Advertisement
Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!