НОВИНИ

Чепеларе с петима състезатели на Държавно индивидуално първенство за мъже и жени

Спортният клуб по тенис „Амер спортс“ и Спортното училище в Чепеларе се представиха с петима състезатели на Държавното индивидуално първенство за мъже и жени. Надпреварите се проведоха в зала „Арена Асарел Медет“ в Панагюрище.

„Играеше в квалификационни групи, като първите двама отиват във фазата на елиминиране. Красимира Ардинска достигна до 16-тицата на двойка жени. Тя завърши и между първите 32 отбора  при смесени двойки. В предварителната група остана четвърта“, каза треньорът Борис Влахов. Красимира е само на 16 години и според нейния наставник представянето й е много добро.

Пет ученика на спортното училище взеха участие в съдийския екип.  Те са избрани от съдийската колеги и се включиха в квалификациите. Двама от тях – Емил Мешев и Запрян Адемов се представиха впечатляващо и бяха поканени в следващата фаза на първенството. И двата имат перспектива да израстват като съдии.

Треньорът Борис Влахов получи награда плакет за особени заслуги в развитието на тениса на маса по случай 85-годишнината на този спорт в България.

„Бих казал че е удоволствие да получиш такъв приз, в една страхотна база“, коментира накратко Влахов.

Тази седмица в град Златица ще се проведе А Републиканска група пролетен полусезон. Отборът на СКТ Амер спортс в състав Гергана Георгиева, Красимира Ардинска и Юлия Вързилова, ще отстояват завоюваното до тук четвърто място. А-групата е от 10 отбора.

Advertisement
ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ!
Close
Back to top button