Местни избори '2019

Чепеларе е рекордьор по кандидати за кметове на общината

Настоящият кмет Славка Чакърова, която спечели изборите през 2015 г., с помощта на всички партии, противопоставили се на ГЕРБ, се кандидатира за втори мандат като независима. Срещу Чакърова се изправя уволнения от нея миналата година зам.-кмет Панталей Мемцов (БСП). В битката за кметското място са още Боран Хаджиев (ГЕРБ) – треньор на олимпийската шампионка в биатлона Екатерина Дафовска, и кандидатът на десницата Димитър Янъков, издигнат от коалицията СДС – Демократична България.

Панталей Мемцов и Боран Хаджиев са водачи на листите за общински съветници. От БСП и ГЕРБ регистрираха и кандидати за кметове на селата Павелско и Хвойна.

От ВМРО издигат за кандидат за кмет на Черпеларе Росица Черпокова – председател на Общинския съвет в Чепеларе. Баща й Валентин Черпоков ще е кандидатът за управник на село Забърдо. Партията ще играе и за управник на Хвойна. Димитър Янъков е и водач на листата за съветници на десните.

НФСБ изправя Васил Попов като кандидат за кмет на града. Водач на листата е Стоян Шоков, а в нея са още бившият зам.-шеф на Държавна сигурност в Смолян Никола Простов и бившият кмет на Чепеларе Костадин Пепеланов.

Борислав Киряков е кандидатът на „Атака“. Той е и единствен в листата за съветници. ДПС заложиха на Анета Пашалиева, която ще се бори за кметското място. Партията издигна кандидати за кметове на Забърдо, Павелско и Хвойна.

Двама независими ще участват в избора за общински съветници. Това са Никола Учиков и Георги Учиков.

Advertisement
Back to top button
Close
Close