НОВИНИ

Частично бедствено положение след обилните валежи е обявено в община Мадан

Кметът на Мадан Фахри Молайсенов днес обяви частично бедствено положение за част от територията на общината. Мярката е предприета заради влошената метеорологична обстановка, възникнала в резултат на падането на обилни валежи от дъжд и наводнения от вчера.  На улиците “Родопи“ и “Туристическа“ в града след падналите валежи са пропаднали подпорни стена, свлечена е земна маса, а пътищата са затворени. Пътят от с. Чурка до с. Ловци също е затворен за движение поради пропадане на долен скат. Затворен е и пътят с. Шаренска – с. Крайна – с. Върба

Нанесени щети на пътната мрежа, има провокирана асфалтова настилка, изнесени и прекъснати са много черни пътища, а наноси от пясък и баластра спират проходимостта на пътната мрежа.

Съществува реална опасност за населението в посочените села и улици да бъде снабдено с продукти от първа необходимост, както и да се предостави спешна медицинска помощ, смята кметът. Той разпорежда да се работи приоритетно за спасяване на изпаднали в аварийна ситуация хора, за осигуряване на достъпа до жилищата им, както и на лекарства, гориво и продукти от първа необходимост. Щабът за координиране на спасителните и неотложни аварийно-възстановителни работи преминава в непрекъснат режим на работа.

Молайсенов призовава всички физически и юридически лица, които разполагат с подходяща техника да се включат в разчистването на пътищата в община Мадан.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button