НОВИНИОБЩЕСТВО

Част от квартал Устово от вчера е без вода, „ВиК“ обещава скоро да отстрани аварията

Част от квартал Устово е без вода от вчера към 18,00 часа. Информация за авария или планов ремонт не бе качена на сайта на „ВиК” ЕООД – Смолян, оплакаха се живеещи на ул. „Стою Шишков” и „Кирил Маджаров”. Още снощи хората започнаха да звънят по телефона с надеждата да разберат кога ще бъде пусната водата. Дежурният във „ВиК” препращаше питащите към телефона към пречиствателна станция „Хубча”, защото нямал информация по случая. От там обясниха, че има авария в района на блоковете „Момчил” в Устово. В същото време служителят оправда оператора с мотив, че имало и друга авария и екипът, който е един, е насочен там. Днес вода все още няма. Тази сутрин на сайта на „ВиК” вече бе качено съобщение, че „поради авария на разпределителен водопровод, ще бъде нарушено водоснабдяването на ул. „Васил Райдовски“ и ул. „Стою Шишков“ от 08:30 до 17:00 часа”.

„Не е вярно, че имаме само един авариен екип. Не знам защо така ви е казано. Но аварията е зад подпорна стена на блока и нямаше как по тъмно да се работи. От сутринта екип е на мястото и са открили къде е аварията. Очаквам до час водоподаването да бъде възстановено”, каза зам.-управителят на „ВиК” ЕООД Костадин Тотев.

Проблемът с липсата на комуникация със смолянчани от страна на водното дружество и неглижирането нуждата от информация за населението не е от днес. Оказва се, че информацията на сайта се обновява само в работно време. Дежурният служител на денонощния телефон няма нужната информация, а в същото време хората трябва да знаят дали ще останат дълго без вода, за да може да се запасят.

 

 

 

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close