Местна власт

Чакърова уволни зам.-кмета Панталей Мемцов

Кметът на Чепеларе Славка Чакърова уволни вчера заместника си Панталей Мемцов. „Решението за освобождаването е лично мое. Причините са комплексни, но не бих искала да ги коментирам“, каза пред „Отзвук“ Чакърова. Тя посочи още, че на този етап няма да назначава никой на неговото място и ще управлява само с един заместник – Наталия Каварджиева.

„Мотиви няма, защото зам.-кметът може по всяко време да бъде освободен. Според мен причините са политически амбиции на кмета, които не се вписват с това аз да бъда неин заместник. Нямали сме конфликти, търкания. До местния вот остава една година и явно кметът се готви за избори“, каза Панталей Мемцов.

Славка Чакърова бе избрана на втори тур като кандидат на Реформаторския блок срещу кандидата на ГЕРБ и бивш кмет на Чепеларе Тодор Бозуков. Причината тя да спечели е подкрепата на всички кандидати за кметове, отпаднали на първия тур, включително и от кандидата на БСП Панталей Мемцов.

Чакърова управлява Чепеларе без мнозинство в Общинския съвет, но след освобождаването на Мемцов, тя няма да може да разчита и на тримата съветници от БСП.

„Изненадани сме, всички в Чепеларе са озадачени от решението на кмета Славка Чакърова“, каза председателят на групата на ГЕРБ в ОбС Искрен Бозов.

Advertisement
Back to top button
Close
Close
Close