Политика

БСП – Смолян: Искаме наказание за клеветниците!

Милко Гавазов: Корнелия Нинова изведе партията от застоя, даде път на младите и използва енергията на гражданското общество

„Като представител на БСП при посещение на секционните комисии добросъвестно съм упражнявала правата, които имам. Заключението на прокуратурата е повече от ясно.   Нито съм се намесвала в работата на СИК, нито, още по-малко, съм пречила на някого да упражнява  изборното си право, както се твърди в сигнала. Ако съм объркала някакви задкулисни схеми, това си е проблем на нашия политически опонент. Ще си търся правата по законния ред.”  Това заяви Рабие Кьосева – областен  председател на БСП – Смолян, на пресконференция днес по повод жалбата на ГЕРБ, че в деня на изборите в качеството й на политически представител е заплашвала членове на секционни избирателни комисии в град Смолян. Сигналът с вх.№229/26.05.2019 г. е бил разгледан от РИК и е бил препратен по компетентност на Районното управление на МВР.

„С тези и други свои действия извън кръга на правомощията си Кьосева буквално възпрепятства свободното и спокойно протичане на изборния процес в избирателните секции, с което си приписва права извън правомощията си, като изземва и ограничава правомощията на СИК по смисъла на ИК“, пишеше в сигнала на ГЕРБ.

„Това беше един добре премерен ход с измислени нарушения, които бяха пуснати в публичното пространство, пряко целещи да се повлияе неправомерно върху хода на изборите. Освен корпоративния, купения и контролиран вот, в арсенала на ГЕРБ вече влиза и прякото дискредитиране на ръководните дейци на БСП” – заяви адв. Милко Гавазов – председател на Общинския съвет на БСП – Смолян. „В рамките само на една година този номер го правят вече втори път и то по абсолютно идентичен начин. И в двата случая след задълбочени проверки прокуратурата констатира, че липсват данни за нарушения на изборните правила, още по-малко, за извършено престъпление от страна на областния председател на БСП Рабие Кьосева. Сега очакваме клеветниците да бъдат подведени под наказателна отговорност за набедяване по смисъла на чл. 286, ал.1 от НК. И тъй като става въпрос за престъпление от общ характер, очакваме прокуратурата да прояви същата активност, както на предходните проверки”,  допълни адв. Гавазов.

На журналистически въпрос кого подкрепя смолянската организация за лидер на БСП беше отговорено, че този въпрос нито е стоял, нито е обсъждан от областните и общински структури. „Корнелия Нинова изведе партията от застоя,  даде път на младите и използва енергията на гражданското общество. Под нейно ръководство БСП спечели президентските избори, удвои парламентарното си присъствие, увеличи евродепутатите и поведе истинска битка срещу корупцията и бедността”, сподели личното си мнение Милко Гавазов.

Advertisement
Абонамент за видео канала на "Отзвук" в Youtube. Безплатно е! Очакват ви над 100 видеа!
ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ!
Close
Back to top button
Close
Close
Close