Местни избори '2019

БСП: Ансамбъл „Родопа“ и Родопският театър бяха спасени не заради, а въпреки Николай Мелемов

„Най-много се лъже преди война, преди избори и след лов“
Ото фон Бисмарк

Тази прословута мисъл на германския политик от по-миналия век, потвърди Николай Мелемов – кандидат от ГЕРБ за кмет на община Смолян. В поредния си предизборен клип Валентина Василева – директор на Регионалния исторически музей буквално се изцепи: ТЕ, (разбирай Мелемов!?) били спасили Фолклорния ансамбъл „Родопа” и Родопския драматичен театър!? Да, съвсем сериозно се твърди, че досегашния градоначалник, който ОСЕМ ГОДИНИ води тежки битка срещу културата в Смолян, бил спасил тези емблематични за Родопите културни институти!?

Кадър от клипа на ГЕРБ с Валентина Василева

Факт е друго, че за два мандата успя да закрие „Орфеевите празници”, Кабелното радио, Общинския вестник „Родопски вести” и Детско-юношеския ансамбъл, но театърът и ансамбълът оцеляха. Те бяха спасени не заради, а въпреки Николай Мелемов. В качеството си на народен представител той е изцяло съпричастен със закриването на театъра. Само активната и последователна позиция на БСП и последвалата остра обществената реакция доведе до неговото възстановяване.

Вече в качеството си на кмет, Николай Мелемов директно предложи на Общинския съвет „цялостно съкращаване на Фолклорен ансамбъл „Родопа” и Духов оркестър”!!! Цитатът е от неговата докладна записка до Общинския съвет, разгледана на 16.12.2011 г. Отново будната обществена съвест, протестните действия от служителите на ансамбъла и най-вече активната съпротива на общинските съветници от БСП попречиха да бъде прието това срамно решение, за което упорито настояваха представителите на ГЕРБ.

Тези факти са обществено известни и Мелемов много добре знае това. Той обаче разчита на късата човешка памет и се придържа към провереното от него правило, че „най-много се лъже преди избори”.

Големият въпрос е до кога ще търпим да ни управляват подобни хора?

Пресцентър на БСП – Смолян

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Advertisement
Back to top button
Close
Close
Close