Местна властНА ФОКУС

Брутална сеч на дървета в Смолян извърши съпруг на общински съветник от ДПС

"Намаляват вятъра към прането и то съхне по-бавно" - това е причината за сечта, заради която се намеси и полицията

 

Съпругът на общинската съветничка от ДПС Виждана Младенова – Румен Младенов, безцеремонно отсече няколко дървета в междублоковото пространство на ул. „Константин Иречек“ № 8 в Смолян. Бруталната сеч е запечатана във видео, публикувно на очевидци в социалните мрежи. Свидетели на случая сигнализираха и „Отзвук“. Илко Армянов и съпругата му Стефана Джиджова, които живеят в блока срещу РПУ – Смолян, дойдоха в редакцията ни, за да изрази възмущението си от действията на своя съсед, който дори се хвалел, че съпругата му ще се оправи в Общината.

„Бяхме събудени от шум. Видяхме въпросния господин Румен Младенов – собственик на апартамент от първия етаж, да сече клоните на липата. На въпроса какво правите, ни отговори, че били подкастряли. В следващия момент, докато извикаме полиция, обадих се на тел. 112, бяха отсечени двете череши, клоните на липата и две сливи. Там бяха Мария Маламова -Ташкова, която се води домоуправител и помагаше за изчистване на клоните с нейния мъж – Манол Ташков. Не знам към кого още трябва да се обърнем, за да се спре тази незаконна и неугледна сеч без да бъде взето решение от съответните органи и как ние трябва да постъпим като граждани“, каза Армянов.

На въпрос дали имат разрешение от Община Смолян Ташкова и Младенов заявили, че имат подадено заявление, но още не било излязло разрешителното.

Мотивите на съседите, които решили да отрежат дърветата, са, че им пречат, защото „намаляват вятъра към прането и то съхне по-бавно“. Дърветата са здрави и не са опасни, твърдят Илко Армянов и съпругата му, а сечта е в нарушение на Наредбата за изграждане и опазване на зелената система на територията на Община Смолян.

Потърсена за коментар Виждана Младенова заяви, че дърветата не са отсечени, а са подрязани с ножица за подрязване.

„Не преекспонирайте нещата. Изобщо не съм била там, не си правете излишни движения. Не желая да коментирам. Съседите са били там, там е бил домоуправителят, бил е нейният съпруг. Аз не съм присъствала. Това, че съм общински съветник, не ме замесвайте в такива интриги и не поставяйте длъжностно лице в нещо, където изобщо не съм участвала. Вие правите от мухата слон. Когато плъзнат змиите, ще дойдете ли да ги снимате. Някой дойде ли да окоси там и да подреже храстите. Не виждам някой да е дошъл от пет години, освен ако не се съберем ние от блока и да не го почистим. Там където всичко е храсталаци, беше градина, която се сееше. Аз там съм сяла и люляците, и черешата. Тя не е отрязана, а подрязана. Който се занимава с овощарство трябва да знае, че пролетта и есента дърветата се подрязват. Много ви моля не ме замесвайте в скандала. Откъде знаете, може да ми е съпруг само по документи“, каза тя пред репортер на „Отзвук“.

Виждана Младенова обвини и екипа на „Отзвук“, че е получил пари, за да прави репортажа за незаконно отсечените дървета.

Домоуправителката Мария Маламова-Ташкова също отказа да коментира. „Грешна ви е информацията, не съм домоуправител“, заяви тя по телефона, след което прекъсна разговора.

Разпоредила съм проверка, каза пред „Отзвук“ зам.-кметът Мариана Цекова. В Общината не е подадено заявление за кастрене и отсичане на въпросните дърветата, допълни тя. В сайта на Община Смолян не бе открита и заповед на кмета Николай Мелемов, разрешаваща отсичането на дървета на ул. „Константин Иречек“ № 8 в Смолян.

Повече по случая може да видите във видеото!

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close
Close
Close