Местни избори '2019

Братята Чепишеви поискаха касиране на изборите за съветници

Адвокатите Живко и Здравко Чепишеви от Местна коалиция МИР (Демократична България – Обединение, ПП МИР) в Девин, заедно с колегата им Пламен Балталийски поискаха касиране на изборите за общински съветници в Девин. В Административния съд в Смолян е образувано административно дело по тяхната жалба срещу решение на Общинската избирателна комисия (ОИК). Втори бе Живко Чепишев, трети – Пламен Балталийски, а четвърти Здравко Чепишев. На изборите за коалицията гласуваха 6,02% или 332-ма девинчани, което осигури място в Общинския съвет само на водача на листата Юлиян Семчев. Вторият – Живко Чепишев е с 53 преференции, Балталийски – 23, а Здравко Чепишев – 34.

Втора жалба в съда внесе и Митко Кавърмов от Неделино, който оспорва отразените преференции в протокола на секция № 2011800003. Кавърмов твърди, че в тази секция е гласувал той и негови близки. В протокола при преброяването обаче не му е отчетена нито една преференция и е отразен нулев резултат. Предстои делото да бъде разпределено на съдия-докладчик.

Митко Кавърмов бе втори в листата на „Демократична България – Обединение“. В протокола на Общинската избирателна комисия е отразено, че има 31 преференции. Водачът на листата на партията Борислав Беширов е с 226 преференциални гласа, третият – Ружо Младенов е със 165, а последният Асен Белев – 117.

Елена Павлова

Advertisement
Back to top button
Close
Close
Close