НОВИНИ

Ботьо Арабаджиев освободи от длъжност директора на ДГС Смилян Звездалин Бекяров

Директорът на ДГС Смилян Звездалин Бекяров е освободен от длъжност. Информацията бе потвърдена от шефа на ЮЦДП Ботьо Арабаджиев. „От вторник е освободен по взаимно съгласие, с негова молба. Сигурно си е намерил другаде работа. Прекратен му е договорът за управление, няма причини, просто така е решил. Мисля, че е от Девин. Пътуваше и явно му идва далече. Все още не съм решил кой ще назнача, до седмица ще стане ясно“, каза Арабаджиев.

Освобождаването на Бекяров събуди огромен интерес в средите на горските, които си задават въпроса защо това става в разгара на предизборната кампания и в сезона за добив дървесина и снабдяване на местното население с дърва за огрев.

„Подадох си молбата. Прекратен ми е договорът за управление. Имам лични причини. Всяко нещо има начало и край“, каза лаконично Звездалин Бекяров.  Той е дългогодишен директор с голям опит в горското стопанство. При възникнали кадрови и други проблеми се е отзовавал на помощ и е приемал преместването си от едно горско стопанство в друго. През годините е бил шеф на ДГС Борино, ДГС Михалково и последно на ДГС Смилян от 2016 г.

Звездалин Бекяров е от село Търън, където има наследствени имоти.

Елена Павлова

 

Advertisement
Back to top button
Close
Close
Close