Новини

Босия обяви гладна стачка срещу корупцията в ДАИ

Дисидентът Николай Колев – Босия, е започнал гладна стачка срещу Народното събрание, което е допуснало да се възстанови схемата за продажба шофьорски книжки от служители на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ (ИААА), известна като ДАИ.  Босия, който гладува вече шести ден, призова президента Румен Радев да организира постоянно действаща „Кръгла маса“, на която да се поставят всички сериозни национални и регионални проблеми.

Босия призова и гражданите към протестни действия, за да се решат проблеми като лошото здравеопазване, корупцията на национално и общинско ниво, качеството на храните, пенсиите на пенсионерите,  проблема на децата с увреждания, и др.

Босия, е български дисидент, поет и журналист, създател на първия независим синдикат в България, председател на Независимото дружество за защита правата на човека – от юни 1990 г. до юли 1992 г. Лежал е няколко пъти в Старозагорския и Софийския затвори преди 10 ноември 1989 година за политическа дейност.

През 2012 г. Босия започна протест срещу Парламента като се закани да хвърли 6 развалени домата по сградата. Успя да хвърли само един и бе арестуван. През 2015 г. той и още четирима съмишленици бяха задържани отново за хвърляне на домати по Парламента. Впоследствие съдът отмени санкциите на МВР и Босия обяви, че вече законно може да мята развалени домати в знак на протест. Действията на Босия станаха известни като „доматената революция“.

Публикуваме едно към едно декларацията му до президента Румен Радев.

ДО ПРЕЗИДЕНТА
НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

ДО ГРАЖДАНИТЕ НА
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

ДЕКЛАРАЦИЯ

от Николай Ганчев Колев-Босия,
София, ж.к. Борово, бл. 231, ап. 39, тел. 0888 408 623
ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ,
Вчера обявих, че от утре започвам безсрочна гладна стачка срещу грубото нарушаване на законите и Конституцията от депутатите в Народното събрание, които допуснаха възстановяването на схемата за продажба на шофьорски книжки от служителите на изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ при МТИТС. Всички служители и ръководството на Агенцията, които бяха задържани и обвинени под натиска на някои европейски държави – членки на ЕС бяха тихомълком освободени и възстановени на работа. По този начин схемата за продажба на шофьорски книжки беше възстановена и ежедневно се продават десетки книжки на неграмотни и неумели български граждани, и дори на ислямисти, които отиват в богатите европейски държави и са потенциални терористи. Всичко това става пред очите на криминално проявения министър Ивайло Московски и неговия началник-премиерът с престъпно минало и настояще Борисов.
По тази причина на 4 април т.г. внесох писмо до председателя на Народното събрани с настоятелно искане да бъда приет, заедно с двама служители на ИА „АА“, за да покажа документи и факти за създадената ОПГ в Агенцията и извършването на тежки корупционни схеми, вследствие на което се избиват хиляди български граждани годишно, а десетки хиляди са ранени и осакатени. По конституция България е парламентарна република и именно българският парламент може и трябва да вземе незабавно отношение по този изключително тежък и убийствен проблем. Отговор не получих и според текста на писмото след изтичане на срока започнах да замервам депутатите с домати и яйца. Въпреки това не бях поканен на среща и депутатите. Ведно с ръководството станаха съучастници в корупцията и избиването на български граждани.
Именно поради това заявих вчера в специален протест до председателя на НС и главния прокурор, че от 0 ч. в сряда, 13 юни 20 18 г. започвам безсрочна гладна стачка.
С тази декларация ви напомням, че вие сте държавен глава и имате достатъчно възможности да съберете действащите политици и да им напомните, че са дали клетва, в която се казва, че с всички свои действия и решения ще работят за интересите на народа. Можете да съберете и неправителствените организации и да организирате с тях една постоянно действаща „Кръгла маса“, на която да се поставят всички сериозни национални и регионални проблеми и да се предложат разумни и ефективни решения. Можете като начало да поканите и мен с двамата ми съмишленици от Агенцията, за да разберете в подробности как действа ОПГ.

ДРАГИ СЪНАРОДНИЦИ,
Обръщам се и към вас да вземете отношение по този проблем, както и по останалите проблеми като проблема с децата с увреждания, лошото здравеопазване, корупцията на национално и общинско ниво, качеството на храните, пенсиите на пенсионерите и др. и др. Ако всички ние не преминем към активни протестни действия никой няма да дойде и да свърши това!

С бездействие не се решава нито един проблем, запомнете това!

12.06.2018 г.
София                                                                         Николай Колев-Босия

 

Advertisement
Абонамент за видео канала на "Отзвук" в Youtube. Безплатно е! Очакват ви над 100 видеа!
ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ!
Close
Back to top button
Close
Close
Close