ОТ СТРАНАТАПолитика

Борисов сменя трима „министри на „Пеевски“, за да не падне правителството

Според Валери Симеонов трите оставки наливат бензин в огъня на протестите.

Премиерът поиска в сряда вечерта оставките на ключови министри в правителството – на министъра на финансите Владислав Горанов, на министъра на вътрешните работи Младен Маринов и на министъра на икономиката Емил Караниколов. Решението е било взето след среща на Борисов с областните координатори на партията, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. В съобщението е обяснено, че координаторите на партията са поискали от Борисов освобождаването на министрите с мотива „опровергаване на внушенията, че ГЕРБ и въпросните министри са в пряка зависимост от ДПС и Делян Пеевски„. Според областните представители на партията тя „незаслужено търпи негативи заради спекулациите в обвързване с ДПС„.

„Партията оценява високо приноса на финансовия министър Владислав Горанов за приемането на България в чакалнята на Еврозоната и водената политика на финансова стабилност. По време на срещата беше дадена и висока оценка и за вътрешния министър Младен Маринов, под чието ръководство МВР отбеляза добри резултати в борбата с контрабандата, битовата престъпност и трафика и търговията на наркотици. Беше оценен и приносът на икономическия министър Емил Караниколов за увеличението на чуждестранните инвестиции в България“, пише още в съобщението.

Тримата министри са заявили готовност да подадат оставките си незабавно, съобщи пресслужбата на Министерския съвет.

Нещата отиват към оставка на целия кабинет, заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов. Според него те ще налеят бензин в огъня на протестите.

Истинската управляваща коалиция ГЕРБ – ДПС се разпада, обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Внимание! Борисов, съгласувано със задкулисието, се опитва да се разграничи от ДПС!“ – заяви съпредседателят на „Демократична България“ Атанас Атанасов. „Най-зависимият от Пеевски е Борисов“ – написа във Фейсбук и другият съпредседателят на коалицията Христо Иванов. цялото правителство.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close