НА ФОКУС

Борисов разпореди проверка за неплатените бонуси по 1000 лева в Спешна помощ – Смолян

„Има една хубава българска поговорка – царят дава, пъдарят не дава“. Така премиерът Бойко Борисов коментира днес в Доспат неплащането на бонуси по 1000 лева за работа на първа линия с Covid-19 в Смолянска област. Борисов бе попитан от шофьор на линейка докато разглеждаше изградената спортна зала в града и училището.

„Г-н премиер, може ли да ви задам един въпрос. Защо навсякъде из страната се дават бонуси от по 1000 лева, ние работим на първа линия и не ги получаваме“, – попита шофьорът Красимир Карабельов.

„Ние ги даваме за всички“, отговори Борисов.

„Да, но той (директорът на ЦСМП в Смолян д-р Венелин Денев – б. а.) не ги дава на нас“, отговори шофьорът. „Той казва, че ние не ги заслужаваме, защото не сме работили“, поясни Карабельов.

Борисов заяви, че ще направи проверка. В този момент телефонът звънна и отсреща бе здравният министър проф. Костадин Ангелов. „Ангелов, при мен е Краси, шофьор на линейка, който ми казва, че въпреки, че е на първа линия, директорът в Смолян не му изплаща 1000 лева, защото се оказва, че не работи, и човека ме пита. Провери, за да мога да му отговоря“.

В Центъра за спешна медицинска помощ в Смолян има напрежение от няколко месеца заради неизплатени бонуси за работа на първа линия с пациенти с Covid-19, стана ясно на брифинга на Областния кризисен щаб. Въпреки че всеки месец медиците в ЦСМП са обслужвали пациенти с коронавирус, те са получили въпросните 1000 лева само два-три пъти.

„Колкото са работили, толкова са получили. Повикванията в Доспат са общо 115 на месец, а в Девин са 400 на месец.“ – заяви директорът на центъра д-р Велин Денев в отговор на журналистически въпрос.  „На всеки му се иска по 1000 лева всеки месец да вземе, ами открито го заявявам – това няма как да стане.“ – каза още д-р Денев.

За разлика от нас колегите ни в съседните области – Пловдив и Пазарджик, всеки месец получават по 1000 лева, ако са оказвали спешна помощ на пациенти с коронавирус, каза шофьор на линейка. Ние сме дискриминирани, добави той.

За да видите видео от посещението на Борисов в Доспат последвайте линка по-долу! Разговорът между министър-председателя и шофьора на линейка Красимир Карабельов е след 8-ата минута.

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/2973357199558997

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close