Advertisement
МНЕНИЯ

Борисов е част от проблема, а не от решението

Колкото повече Борисов се появява и демонстрира претенцията си за доминация над политическите процеси през анонсите за позиции и политики на ГЕРБ, толкова по-малък е шансът за каквото и да разбирателство, защото той активира защитните системи на други политически сили. Той е фигура, която разделя обществото, етикет е на отвратително управление през последните 15 години в България и като такъв той е част от проблема, а не от решението.

Да, лидер е на партия, но всеки път когато напомни, че той е диригента в ГЕРБ и когато налага собствената си запалянковско-футболна матрица върху политически процеси – в ушите на повечето хора звучат неговите прекарвания с 200, историята на прекараните партньори, и всичко отива в кошчето за боклук. Не Габриел, ако ще Майка Тереза да предложи за премиер, самият факт, че той, символът на корупцията в България, човекът, който никога няма да позволи еманципация на кандидата си от неговата лична воля, предлага, убива желанието на най-склонния за най-голям компромис. Защото това означава, че трябва да си извършиш политическа лоботомия и да се съгласиш с корупцията, да забравиш за кражбите и престъпленията и най-лошото да осъдиш България на повече от същото. Е, няма как да стане.

Да не говорим, че, моите извинения, но не си спомням Мария Габриел да е впечатлила нито с характер, нито с инициативи, нито с присъствие. Просто назначен политик с памперс, случайно попаднал човек на висока позиция, по силата на личния избор на същия този Борисов, не на доказани качества в състезателен процес. Никога не е била поставена под напрежение, просто сравнение с Лена Бориславова я изпраща в групата на постоянно асистираните бюрократи, който получава и изпълнява нареждания.

Пълна глупост е, че тя ще може да ни вкара в Шенген – където и да отиде пред нея ще стои етикета „човек на Борисов“ с доверието към човек, който открито се е хвалил че е прекарал лидери на ЕС с 200, от които зависи сега членството ни в Шенген.

Единствената формула беше – оттегляне на Борисов на заден план и преговори с екипа, без него.

Илиян Василев

Коментарът е от Фейсбук профила на Илиян Василев. Заглавието е на „Отзвук.БГ“

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!