Парламентарни избори '2021

Борислав Сандов, „Демократична България“: Моите 11 ангажимента пред избирателите

1Няма да ползвам служебен депутатски автомобил и ще настоявам тази практика да бъде прекратена.

 

2Всеки месец ще дарявам по 1000 лв. от заплатата си като народен представител за екологични и социални каузи.

 

3

Ще насърчавам и защитавам доброволчеството. Ще извадя всички залежали законопроекти и ще доведа процеса до успешен край.

 

4

Ще работя за създаването на Еврорегион „Родопи“ с трансграничен парк „Родопи“ и множество инициативи в областта на туризма, културата, търговията и транспорта.

 

5

Като човек, дарявал кръв вече 22 пъти, ще работя за улесняване на процеса и разкриване на нови кръводарителски центрове.

 

6

Ще продължавам да работя за спасяване на пчелите, субсидиране на опрашването и забрана на синтетичните пестициди, защото това е ключово важно за оцеляването на човечеството и екосистемите.

7

Ще работя за интеграция и равноправие за всички потиснати и маргинализирани групи в обществото. Ще се боря с речта на омразата, насилието и дискриминацията. Ще популяризирам толерантността и добруването.

 

8

Животните и природата нямат глас. Те имат нас. Ще работя за хуманно отношение към животните, прилагане на зелени политики за кучета и котки в домашна среда и градска среда и прекратяване дейността на фермите за норки.

 

9

Ще защитавам горите от бракониерство, ще насърчавам сертификацията, опазването на вековните гори, увеличаване правомощията и заплащането на горските служители и залесяването с милиони нови местни видове дървета.

 

10

Като експерт в областта ще убеждавам останалите депутати за увеличаване амбицията в политиките за климата, адаптация към новите условия и грижа за поколенията след нас, защото тази земя сме я взели на заем от тях.

 

11

Енергийната и хранителна независимост на домакинствата, общностите и регионите ще бъде мой приоритет. Правилното приложение и добрите примери в Зелената сделка, плана за възстановяване и фонда за справедлив преход са пътят към това.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close