Парламентарни избори '2021

Борислав Сандов: ГЕРБ повече няма да управлява

„Ние се намираме в ново време, в момент, в който ГЕРБ повече няма да управлява.“ Това заяви в предизборното студио на „Отзвук“ водачът на листата на „Демократична България“ в Смолян Борислав Сандов. Сега е възможността ние да покажем наистина, че сме способни да имаме онзи алтернативен модел, който е по-справедлив, който носи повече блага за хората, каза той.

Според Сандов Смолянският регион има потенциал да развие здравен туризъм, особено сега, когато има нужда от лечение на усложнения след Covid-инфекция. Не говоря само за минералните води, а за зоните с отрицателна йонизация, за чистата вода, чистия въздух, чистата храна, допълни той. За развитието на този туризъм е необходимо обаче да бъдат създадени местни пазари, до които да имат достъп местните производители.

„Това е една от темите, която искам да развием в кампанията. Хората в момента или произвеждат храна само за себе си в градинката, или произвеждат много и търсят пазари някъде в София, Пловдив, големите градове. А защо ние нямаме местни пазари? За да не става така, че пазарите да се пълнят с продукти, които идват от борсата в Пловдив, а нашите продукти да отиват на борсата в Пловдив. Предвиждаме едно събитие, което да направим точно за местните производители, местните храни и как те да имат местен пазар.“ – каза още Сандов, който е съпредседател на „Зелено движение“.

Според кандидата на „Демократична България“ трябва да се подобрят значително и социалните услуги, особено в Смолянско, където има много самотно живеещи възрастни хора в отдалечени населени места. „България трябва да е майка на тези хора, а не мащеха. Трябва държавата да има по-сериозно участие в социалната политика и по-малко в икономическата. Виждаме как едни безотчетни милиони, милиарди даже, отиват към едни близки фирми, а в същия момент няма пари за социална политика. Нека да оставим икономиката на бизнеса! Държавата само да създава условия, но в социалната сфера държавата да поеме своята отговорност за тези хора“ – заяви Сандов. Той ще настоява и в Смолян да има поне един медицински хеликоптер.

Цялото интервю може да видите във видеоканала ни в Youtube.

 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

ПЛАТЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close