Местна власт

Бойко Борисов: Девин имаше фалшив спа туризъм, благодаря на Шарлопов, че го каза

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и кметът на Девин Красимир Даскалов официално откриха днес топлопровода от Беденски бани до града. На тържеството в центъра на Девин присъства и министър-председателят Бойко Борисов.

Рехабилитацията на тръбопровода, който е бил изграден с етернитови тръби след 1965 година, е на стойност 2.5 млн. лв. Преди 30 години обаче поради повреди подаването на минерална вода от находището в Беденски бани до гр. Девин е преустановено. 11.7-километровият топлопровод тази година е изграден немски тръби и с целеви средства, отпуснати от правителството на Борисов.

„Девин имаше фалшив спа туризъм и благодаря на Шарлопов (Стефан Шарлопов, чиято собственост е хотел „Девин“ – б. а.) че го каза, защото лъжехме хората, че ги лекуваме с минерална вода, тя чешмяна.“ – каза премиерът в словото си. Според Борисов общината в Девин е имала пари да си ремонтира водопровода и преди 30 години, можело е да събере пари от частния бизнес, който също ще има печалби от водата, а не да чакат целево пари от правителството.

Борисов се снима с девинчанки за спомен

В Девин Борисов съобщи, че държавата ще вложи 600 милиона за образователна инфраструктура в страната, че през тази година са се повишили минималните пенсии и учителските заплати, а за следващата година ще се търсят възможности в бюджета за увеличение на заплатите на полицаите и пожарникарите.

Кметът на Девин Красимир Даскалов благодари на Борисов, че с изграждането на топлопровода е дал надежда на много хора, а Девин ще се превърне в най-бързо развиващият се спа център на Балканите.

Advertisement
Back to top button
Close