Advertisement
НОВИНИОБЩЕСТВО

Благотворителен базар събра 6000 лева за 22-годишната Габи от с. Беден

Огромна съпричастност и тържество на добротата бе показана на благотворителния базар за събиране на средства за лечението на Габриела Хаджийчева, организиран от екипа на Центъра за обществена подкрепа (ЦОП) „Слънчо“ – Девин, съобщи директорът на центъра Момчил Михайлов.

Благотворителната акция се проведе по време на празничната програма за празника на града и минералната вода – 12-14.08.2022г. Според организаторите, събраната сума от 6 010,30 лв., е рекордна.

В благодарствено писмо директорът на Центъра за обществена подкрепа Момчил Михайлов изрази признателност към всички съпричастни с кампанията в подкрепа на Габи. „Емоцията, която преживяхме през тези дни, ще остане за дълго в сърцата ни. Вашата подкрепа е израз на човечността, тържество на добротата, бликнала от самото сърце на хората подкрепили кампанията“, се посочва в писмото.

22-годишната Габриела Хаджийчева е от девинското село Беден. Младата жена страда от рядкото генетично заболяване „Мускулна дистрофия“. Състоянието й се влошава бързо. Единственият шанс да се спре развитието на болестта е вливане на стволови клетки в клиника в Турция, от която има оферта на стойност 80 000 лв. Сумата е непосилна за семейството на младата жена.

„Откриха заболяването през 2016 г., бавно прогресираше, но в последната половин година започна трудно да се качва по стълби и да ходи дори на равно. Не може да се излекува напълно. Разработват лекарства за нейната болест, но все още няма лечение. Могат само да забавят прогресията, защото ако не се забави до 2-3 години ще е в инвалидна количка. Габи учи в Медицинския университет в София, специалност „Фармация“, дори в момента е в сесия. Засега сама се справя, и ако може да остане така, ще е прекрасно. Четири вливки са необходими, всяка е по 10 000 евро“, каза майката Ели. Тя работи като готвач в хотел на Пампорово. Сама отглежда детето си от 10-месечно бебе. Не знаят дори къде е бащата, знаят че е в чужбина от години.

Дарения се събират в кутии поставени в магазини и офиси в Девин.

Дарения се набират и в банковата сметка:

Уникредит Булбанк АД

IBAN: BG15UNCR70001524906633

Габриела Гълъбова Хаджийчева

Advertisement

ЕДИН КОМЕНТАР

  1. Здравейте,
    Аз съм Габриела Хаджийчева и искам да благодаря от сърце на състава от ЦОП,, Слънчо“, че помогнаха на организатора на базара и кампанията-Росица Барганска за постигането на този успех! Бих желала тя да бъде посочена в статията като организатор на кампанията, за да няма объркване в хората, които ме подкрепят, понеже основно тя и семейството ми комуникират и координират въпросите и мероприятията свързани с нея. Благодаря и на всички хора които ежедневно ме подкрепят, бъдете здрави!

    Габриела Хаджийчева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!