Advertisement
МЕСТНА ВЛАСТ

Бизнесмен дарява лични средства за дом за възрастни в Златоград, ако кметът стори същото

Отпуснете си душата, г-н Сидеров, не ангажирайте хората с детските си мечти и амбиции за власт, отвърна му кметът Мирослав Янчев

„Прощавам Ви, господин Янчев! Радвам се, че моите идейни проекти Ви провокираха. Въобще няма да споря кое е подходящото място. Важното е такъв център да има. Направете проучване и ще се убедите, че те се изграждат на най-живописните места. Смятам, че досега (16 г.) трябваше да се изгради!“

Това написа в социалните мрежи бизнесменът Величко Сидеров по повод идейния проект на кмета Мирослав Янчев пансионът в Златоград да стане център за възрастни хора.

През април Сидеров се обърна към кмета с апел да не продава сградата в местността Пирийца, а Общината да инвестира в нея и да създаде там център за възрастни хора.

„Кмете, Вие златоградчанин ли сте? Разпродадохте цялата общинска собственост. Умолявам Ви, не продавайте емблематичната сграда на Златоград! Нека поне тя да не попада в корупционни схеми. Ако Вие искате да подарите тази постройка за жълти стотинки, моята идея е да я превърнем в Общински център за възрастни хора, които да бъдат настанявани за период от време, според нуждите им.“ – призова Сидеров.

Идейният проект на Величко Сидеров
Идейният проект на Мирослав Янчев

В отговор кметът Янчев също публикува идеен проект за дом за възрастни, но чрез ремонт на пансиона в града. „Предимствата на сградата на пансиона са безспорни: Разположена в централна градска част, близо до болница, парк, банкови институции, съд, заведения, пощенски оператори, което дава възможност на ползвателите на услугата да запазят жизнения си стандарт, социалната си среда и навици.“ – написа кметът Янчев.

„Мотивите Ви, че домът трябва да бъде изграден по-близо до съд, пощи, банка, болница и други не ги приемам, защото има цели населени места в община Златоград (Страшимир, Цацаровци, Старцево, Пресока, Кушла, Аламовци, Ерма река, Долен и Станкова махала), които са далеч от тези институции. Това означава ли, че сте ги изоставили да имат некачествен живот?“ – репликира Сидеров.

След което бизнесменът хвърли ръкавицата на Янчев: „Правя едно предложение и се надявам да го приемете. От години сте и бизнесмен, и за да не останат хората с впечатление, че идеите са само на картинки, Ви предлагам аз да даря лични средства и да реконструирам „Пирийца“ и Вие да дарите лични средства, за да реконструирате пансиона. Срок – октомври 2023 година. Така ще имаме две бази – възможности да развиваме много социални услуги и ще дадем избор на жителите на общината да решат кое е предпочитаното за тях място.“

Янчев не прие предизвикателството и посъветва Сидеров да се смири:

„Отпуснете си душата, г-н Сидеров! Дайте възможност и на хората да изпитат радост от празниците, без да ги ангажирате с детските си мечти и амбиции за власт!“ – написа той във Фейсбук.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!