Темида

Бивш военен на съд, откраднал уиски и водка от „Билла“

За пореден път съдят бившия военен Петко Цветанов от Смолян. 54-годишният мъж ще бъде подсъдим за кражба на алкохол от супермаркет „Билла“. Срещу него е внесен обвинителен акт в Районния съд и предстои насрочване на делото.

На 18 април тази година роденият в Лом мъж успял да открадне няколко бутилки марково уиски и водка по време на разтоварване на стока пред магазина. Кражбата станала към 23,30 часа. Петко успял да прибере шишета на стойност над 200 лева. След преглеждане на камерите охраната на супермаркета и полицаите стигнали до извършителя.

Бившият военен стана известен през 2016 г. след като сряза с нож гумите на няколкото паркирани коли на ул. „Хан Пресиян“ в областния град. През съда той обясни тогава, че се дразни от паркираните на тротоара коли, които пречат на пешеходците и майки с колички. Същият ден още сутринта започнал да пие мастика. По обяд решил да се прибира към военните блокове, където живее. По пътя си обаче видял неправилно спрелите коли и решил да накаже шофьорите. На въпроса защо не е сигнализирал органите на полицията за неправилното според него паркиране, той отговаря, че е бил под влияние на алкоxола. „Спуках гумите, защото колите ми пречеха“, призна си мъжът.

Петко получи шест месеца условно с 3-годишен изпитателен срок. Месец по-рано бе осъден отново условно и за кражба от избата на комшията си. Вмъкнал се в мазето на блока и разбил една от вратите. Изнесъл пет автомобилни гуми и четири въдици с макари. Посегнал и на зимнината, като избрал 8 буркана от нея. Открил и туба с десет литра ракия, която бързо прибрал за себе си.  При обиск в дома на крадеца полицаите се натъкнаха на множество боеприпаси и взривни вещества – пресовки от тротл, самоделен пистолет, патрони и фойерерки. Оказало се, че само за ден той успял да изпие 3 литра от домашната ракия.

Петко е любител на чашката. Има случаи когато започва да пие още от сутрешните часове.

Елена Павлова

 

Advertisement
Back to top button
Close
Close
Close