НОВИНИ

Бивш военен: 23 години изкарах на Перелик, не съм запомнил до този момент затварянето на Превала

„За това ли е вече армията? Да ни почиства пътищата, защото почистващите фирми свикнаха само да взимат пари от сухи и незаснежени пътища. 23 години изкарах на Перелик и не съм запомнил до този момент затварянето на Превала. Но явно трябва бай Тошо да стане да ги научи как с обикновените зилове и пеперуди не даваха снежинка да остане на пътя. Всичко е до организация и отговорност, която липсва“, написа във фейсбук бившият военен от Широка лъка Никола Радичев. Повод за поста е съобщение в страницита „Сухопътни войски“ за включването на военнослужещите от 101 Алпийски полк в почистването на пътищата в Смолянска област.

„Днес, 28 януари, от 06.30 ч. модулна група от 101 алпийски полк-Смолян, в състав от 22 военнослужещи и 4 единици специализирана техника с ръководител майор Йонко Бочев, прочистват прохода Превала до село Стойките. Това е продължение на усилията от вчерашния ден, когато военнослужещите успяха да прокарат път от Смолян до прохода Превала“, пише в съобщението.

Още с падането на снега проходът бе затворен, а камионите на „Трейс“ – зарязани на пътя. В събота смолянчанин пусна видео от републиканския път, на което се вижда, че не са правени никакви опити за почистване на трасето, за да не се стигне до затваряне.

Advertisement
Back to top button
Close
Close