Инциденти

Бивш полицай от Кутела е оцелелият по чудо при зверското меле на АМ „Тракия“

Смачканото до неузнаваемост „Ауди А6“ на АМ „Тракия“, което обиколи всички медии, е на бившия полицай от Кутела Янко Атанасов. Мъжът все още е в шок от преживяното. Янко се измъква от зверското меле само с няколко драскотини, макар и да е бил в епицентъра на верижната катастрофа. Оцелелият по чудо мъж е бил във втората кола в мелето. ТИР с пловдивска регистрация удря в задната част аудито и го блъска под каросерията на камион с македонска регистрация.

„Ауди“-то на мястото на катастрофата. Снимките са от видео на Нова ТВ.

„Няма такава държава. Катастрофата стана в 6,30 часа сутринта, а ни освободиха в 16,00 часа следобяд. Цял ден бяхме на магистралата, без вода, без храна. Могат ли да те оставят толкова часове без да се погрижат за теб? В интерес на истината спешните екипи на Бърза помощ бяха първи, на 15-тата минута пристигнаха. Много точно действаха. След медиците пристигнали пожарникарите, а едва след тях полицаите. „На произшествие с 40 коли те изпратиха четирима полицаи за оглед, без дознатели дори. Най-малкото трябваше да дойде началника на КАТ, главния секретар също. Затвориха пътя и не можеха да оправят движението, защото нямаше КАТ. За това казвам, че я няма държавата. Мен тези неща много ме дразнят, защото съм бил в системата. Към 10,00 часа дойде и наблюдаващ прокурор. Натиснаха журналистите. Каквото излъчиха първите за сметището, другите го замазаха. Категорично казвам, че гореше сметището, миришеше на изгоряло. Нямаше никаква мъгла“, ядосва се Янко.

Янко Атанасов 27 години е работил като полицай. Бил е квартален на селата около Кутела. Пенсионирал се през 2010 година, недоволен от системата. „Срамота е полицай да почва работа за 620 лева. Години наред ги лъжат“, коментира мъжът. За Янко тази катастрофа показва, че системата не работи.

Целият разказ на Янко Ананасов четете в печатното издание в понеделник!

Advertisement
Етикети
Back to top button
Close
Close
Close