Новини

Бивш кмет залови замърсител „на местопестъплението“ (обновена)

Бившият кмет на село Полковник Серафимово Михаил Василев хвана на място как жител на Смолянско изхвърля с буса си отпадъци в дерето край село Бостина около 10 часа в събота (12.08). За това съобщи самият Василев в социалните мрежи, доказвайки нарушението с богат снимков материал. Позвънил и на тел. 112, но чак следобед към 15.30 му се обадили не от РИОСВ, а от Районното управление по горите да даде подробности. „Бях на мястото и им показах купчината, те съответно започнаха да гледат с GPS мястото и стигнаха до извода, че е частна гора. Щели да уведомят собственика на гората и евентуално той да пусне жалба.“ „Главата не ми го побира по колко сложен начин ще стигнат до извършителя, нищо че има снимки и аз съм готов да съм свидетел.“ – възмущава се бившият кмет.

Нерегламентираното сметище

В конкретния случай изхвърлянето на строителни отпадъци е административно нарушение на екологичното законодателство, пише под съобщението на Василев адв. Димитър Марев и пояснява, че случаят е от компетенциите на РИОСВ. „Така е, когато няма закони в нашата ограбена държава! А нека изхвърли боклук в Европа, и ще види какво ще му се случи!“ – коментира Христина Ангелова.

Почти светкавична бе реакцията на Регионалната инспекция по околната среда и водите. Два часа след като „Отзвук“ пусна информацията в публичното пространство с редакцията се свърза директорът на РИОСВ Екатерина Гаджева. Тя обяви, че инспекцията вече се е самосезирала за нарушението от публикацията ни, свързала се е с жалбоподателя Михаил Василев и утре след като бъдат взети от МВР данните за регистрация нарушителят ще бъде открит и санкциониран. Василев е заявил готовност да стане свидетел при налагането на наказанието.

Advertisement
Етикети
Абонамент за видео канала на "Отзвук" в Youtube. Безплатно е! Очакват ви над 100 видеа!
ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ!
Close
Back to top button
Close
Close
Close