Местна власт

Беро Ириков поема за трети път председателския пост на Общинския съвет в Баните

Днес с 6 гласа „за“ Общинският съвет в Баните избра за свой председател Беро Ириков – съветник от Реформаторския блок и лидер на местната организация на ДСБ. Той поема ОбС след като избраният през април за председател Велин Фиданов загина при катастрофа.

Ириков бе избран след две гласувания и пропаднал опит председател на Общинския съвет да стане Зорка Димитрова от ГЕРБ. Предложението за Димитрова направил Севдалин Хъшинов – съветник от БСП и лидер на социалистите в общината. При проведеното тайно гладуване тя обаче получила 4 гласа „за“ и 6 празни плика. След обявяване на резултата четирима съветници – Димитрова, предложилият я Хъшинов, както и съветниците от АБВ – бившият кмет Райчо Данаилов и д-р Емил Димитров, напуснали заседанието. Останалите в залата решили да продължат с избора на председател. Димитър Дончев от Реформаторския блок предложил Беро Ириков, за който гласували останалите шестима съветници в залата .

„Ще предприема организационни мерки, с които Общинският съвет да започне да работи ефективно, в една посока с кмета. Ще подам ръка на всеки общински съветник, без значение партийна принадлежност. Имаме много работа за вършене, за да може да приключим мандата с резултати, които да се усетят от всички жители на общината“, каза пред „Отзвук“ новият председател на ОбС – Баните.

Беро Ириков е на 50 години, по образование учител, бил е директор на училището в село Оряховец. Той е най-опитният общински съветник. Бил е два пълни мандата председател на ОбС. С избора му за трети път днес Ириков става най-дългогодишният председател в най-новата история на общинските съвети в Смолянска област.

Advertisement
Back to top button
Close