НА ФОКУСНОВИНИ

Бедствено положение обявиха в Рудозем, десетки села са без ток в Смолянско

Ситуацията е напрегната, обяви във връзка с обилния снеговалеж днес областният управител Недялко Проблеми с електрозахранването има във всички общини, постоянно падат дървета и предизвикват прекъсване на електропроводите, мобилизирани са аварийните екипи за отстраняване на авариите, съобщи той Славов.

 

От 17 часа бедствено положение е обявено в община Рудозем. Без електрозахранване са всички населени места без общинския център, в някои населени места са без ток повече от 12 часа.

В община Смолян бе прекъснато електрозахранването в Широка лъка, Соколовци, Виево, Петково, Славейно, Мугла, Сивино, Могилица, и околните села. В община Чепеларе ток няма в Забърдо и Проглед, в община Девин – Брезе и Кестен, в Борино и Доспат населените места са временно захранени, но основното електрозахранване е нарушено и ще се възстановява в утрешния ден. В община Мадан са многократни прекъсванията на тока, в момента без електрозахранване са Средногорци, Върбина и околните села. В община Баните без ток са Давидково и околните села. В Неделино без ток е село Върли дол, информира още Славов.

Според областния управител снеговалежите ще спрат между 20 часа и полунощ.

Advertisement

ЕДИН КОМЕНТАР

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close
Close