ГОРЕЩА ТЕМА

Бебе на 2 месеца е с Covid-19 в болница

Двумесечно бебе от Мадан е прието в МБАЛ – Смолян с        Covid-19, съобщиха директорът на РЗИ – Смолян д-р Мими Кубатева. Общо новите регистрирани случаи от петък до неделя в областта са 62. Най-много от заразените с коронавирус са от Девин – 14 души, Смолян – 13, Рудозем – 9; Мадан и Неделино – по 6; Златоград – 5; Борино и Доспат – по 3; Чепеларе – 2; Баните – 1. Позитивни са фелдшер от филиала на ЦСМП в Рудозем, санитар от МБАЛ – Златоград и учител от община Смолян.

30 души са приети в болница. От тях 11 в Смолян, по седем в лечебните заведения в Девин и Мадан, двама в Златоград, трима в болници извън областта. 32-ма на домашно лечение под наблюдение на личен лекар.

Починалите през периода са шестима – четирима в МБАЛ-Смолян, двама в дома. Лицата са на възраст от 55 до 81 г., с придружаващи заболявания.  Трима са от община Смолян, по един от общините Златоград, Девин и Борино.

Извършените ваксинации в областта за периода 9-11.04.21г. са 247. Общият брой ваксинации до момента е 7726. При 1162 лица ваксинационният процес е завършен.

За периода от 9 до 11 април в областта от Ковид-19 са излекувани 94 лица и дехоспитализирани 37 пациенти.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close