ИнцидентиНА ФОКУС

Баща на три деца спаси от смърт блъснато на пешеходна пътека момиченце

 

38-годишен спасител от Минно-спасителната служба в Мадан върна към живота 11-годишната Сумея. В сряда момиченцето било ударено от джип „Мерцедес“ на пешеходна пътека в центъра на града. Свидетел на удара станал Зюлфи Джуков, който изскочил от колата си и се втурнал към детето. Сумея си глътнала езика и се задушавала. „Трябваше да се действа много бързо. Ударът беше сериозен. Направих всичко, което беше по силите ми, и детето бе спасено“, каза скромно Зюлфи.

Той работи в Минно-спасителната служба от 5 години, преди това е бил миньор в рудник „Крушев дол“. Горд баща на три деца.

„Нямам думи да му се отблагодаря, бил е на точното място в точното време. Не искам да мисля какво можеше да стане“, със сълзи на очи сподели майката на 11-годишното момиче Фатме Мехмед от маданското село Крайна.

Детето все още е уплашено, лекува се в къщи. За щастие няма счупвания, но е с наранявания и охлузвания по цялото тяло.

Зюлфи ще бъде награден с парична сума от „Горубсо Мадан“. Ръководството на дружеството, работници и служители изказват благодарност и се гордеят с постъпката на своя колега.

 

Advertisement

2 КОМЕНТАРА

  1. Хубаво пишете за Спасителя. Що не изтипосате шофьора на колата, да му видим физиономията. Що ги криете такива самозабравили се „юначета“.

  2. Хвала на Зюлфи! Бог да дари семейството му с радост и щастие! Но се питам колко от сегашните лекенца, имат въобще някакви компетенции, за да не са просто зяпачи, докато човек отлита.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close