Темида

Баща и син на съд за кърваво убийство на съдружник

Окръжна прокуратура – Пловдив, внесе обвинителен акт срещу Севдалин Боюклиев и синът му Марин от Рудозем, които пребиха до смърт съдружника си Венцислав Младенов.

48-годишният Севдалин и 27-годишният му син, са обвинени в това, че умишлено са умъртвили по особено мъчителен начин и с жестокост 47-годишния Венцислав.

Кървавото убийство стана на 21 март м.г. в ресторант в Нареченски бани. Венцислав и Севдалин били съдружници, държали заведение в центъра на селото. 47-годишният софиянец обаче се усъмнил, че бащата и синът крадат от оборота. Пристигнал изненадващо в обекта. Между възрастните избухнал скандал за пари. Двамата се хванали за гушите, намесил се е и Марин. Повалили жертвата си на земята, после я преместили в странично помещение, където продължили да го ритат и удрят с юмруци. Избутали го в недовършената част на помещението, където с подръчни средства –  греда, крак от гардероб и тъпата част на брадва продължили да му нанасят удари. След като установили, че е починал, двамата обвиняеми увили трупа в завеса, поставили върху нея найлонов чувал и го завързали с алпийско въже. След това напъхали тялото в пластмасов кош, който натоварили в лек автомобил и изхвърлили в дълбок вир, на около 4 км в района на село Хвойна в река Чепеларска. След като не се прибрал няколко дни и не отговарял на телефонните повиквания, близките на пострадалия подали сигнал  в полицията и той бил обявен за общонационално издирване. При проведено издирване от близките на пострадалия, била взета видеокамерата, която междувременно обвиняемите свалили от помещението. Тъй като те мислели, че камерата е бутафорна и не предполагали, че същата извършва запис, не я изхвърлили, както направили с останалите вещи, по които имало следи от престъплението. При преглед на видеозаписа от близките, в присъствието на полицейски служители, били видени последните мигове от живота на Венцислав

На 27 март 2018 г. при направен оглед на местопроизшествие, във вир – дълбок около 2 метра, било открито и извадено тялото на убития. Според съдебномедицинската експертиза причината за смъртта на Венцислав е в резултат на нанесени три удара с тъпата част на брадва, довели до тежка черепно-мозъчна травма, блокираща жизнените функции на пострадалия и аспирация на кръв в белите дробове, довела до асфиксия.

Севдалин Боюклиев е от рудоземското село Грамаде и преди доста години се преместил да живее със семейството си в Крумово. След намиране на тялото на съдружника бащата и сина са задържани с постоянна мярка „задържане под стража“.

 

Advertisement
Back to top button
Close
Close