НА ФОКУСПолицейски

Бандити ограбиха посред нощ семейство учители в Неделино

Мъжът и жената били вързани с белезници и свински опашки и заключени в банята

Неизвестни са нападнали посред нощ семейство от Неделино, съобщиха днес от МВР – Смолян. Нападението станало към 3,00 часа в четвъртък в къщата на 59-годишна жена и 60-годишния й съпруг на ул. „А. С. Пушкин“. От пресцентъра на полицията уточниха, че е разбита входната врата на къщата и чрез използване на физическа сила са отнети около 800 лв. и дебитна карта на името на 81-годишна жена. От ОД на МВР отказаха да дадат повече информация. Извършителите се издирват. Образувано е досъдебно производство.

Пострадалите са учители, научи „Отзвук“ от свои източници. Мъжът преподава в местното училище, а съпругата му е детска учителка. След като нахлули в дома им, бандитите вързали ръцете на жената със свински опашки, а на съпруга сложили белезници. Замъкнали ги в банята и ги заключили. Нападателите преровили цялата къща, ровили в шкафове, гардероби, разхвърляли дрехи. Намерили 800-те лева и дебитната карта, взели телефоните на Халваджиеви и си тръгнали.

Жената успяла да си освободи ръцете, прескочила през прозореца на банята и потърсила помощ от съседите.

Извършен е оглед от криминалисти от Пловдив, София и Смолян. Те установили, че в къщата и около нея бил изсипан червен и черен пипер, използвани за заличаване на следите.

Advertisement

2 КОМЕНТАРА

  1. Ето защо, трябва така да се променят нужните закони, че всеки глава на българско семейство, да има право да притежава и ползва оръжие при защита на здравето, живота и имуществото на своето семейство. Няма причина и най – устатия адвокат да пледира дори смекчаващи вината обстоятелства за арогантни разбойници, извършили деяние при подобни параметри на описания случай(през нощта, с взлом, с предварителна подготовка и пр.)

  2. Червения и черния пипер се ползват само за заблуда на обучените кучета! А не се ползва за заличчаване на следи. За заличаване на следи се ползва белина и нафта!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close