Новини

Българските риболовци втори на Световното по улов на пъстърва в Девин

Състезателите на България станаха втори в класирането по нации на 27-ото световно първенство по улов на пъстърва с жива стръв. Надпреварите се проведоха този уикенд на река Въча край Девин. Участие взеха пет клуба от Италия, пет от Франция, един от Хърватия и три български отбора. Състезателите уловиха общо 3463 пъстърви – американки и балканки.

Председателят на ЛРД „Девин“ Здравко Иванов връчи медалите на победителите

Масимилиано Коломбо от италианския клуб „Valle San Martino ASD Italica“ стана световен шампион. Втори и трети са пак негови сънародници – Андреа Гиганти и Стефано Тирони.

В индивидуалното класиране 24-годишният Христо Пейков от ЛРД-Девин бе най-добре представилият се българин и най-добрият състезател на шампионата, който не е италианец. Той зае 13-тото място с 85 извадени пъстърви. Само на две места зад него се класира друг девинчанин – Евгени Бон, който игра за представителния отбор на България. В отборната надпревара националите ни са шести, следвани от ЛРД-Девин.

Десетки девинчани наблюдаваха зрелищните надпревари. Освен пуснатите 3000 пъстърви на въдиците се хващаха и трофейни балканки, а изваждането им се превърна в голяма атракция. Огромна балканска пъстърва успя да строши въдицата на французина Жюлиен Рожо-Диас. Не липсваха и куриозните ситуации – една риба успя да налапа куките на двама състезатели, ловящи един до друг. Според регламента обаче улова се счита за невалиден и за двамата.

Advertisement
Абонамент за видео канала на "Отзвук" в Youtube. Безплатно е! Очакват ви над 100 видеа!
ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ!
Close
Back to top button
Close
Close
Close