БИЗНЕСНА ФОКУС

Атака срещу „Анри-64“ заради ниските цени на горивата, бензинът и дизелът тръгнаха нагоре

Неизвестни лица нашариха със спрей през нощта срещу вторник три големи табели на бензиностанция „Анри 64“ на бул. „България“ в Смолян. Фирмата бе поставила три информационни табели в центъра на областния град. На тях бяха изписани цените на горивата на бензиностанцията на „Анри-64“, паднали през последния месец до 1,38 лева за литър бензин и дизел.

И на трите табели спреят бе нанесен само върху цените. Което подсказва, че може би става дума за атака или отмъщение от конкуренти. Още същия ден от фирмата пуснаха сигнал до полицията за посегателството. Случилото се не прави чест на никой, заяви собственикът на фирмата доц. д-р Андрей Кехайов пред „Отзвук“. „Мисля, че живеем в нормална държава, конкуренция трябва да има.“ – каза още той.

Въпреки атаката „Анри-64“ и днес продължи да продава бензина и дизела най-евтино в Смолян – 1,39 лв. В останалите малки бензиностанции цените започнаха да се покачват, но останаха по-ниски от тези на веригите. „Смолена ойл“ ги повиши от 1,40 на 1,52 лв. за литър бензин и дизел, „Еврогаз“ – от 1,39 на 1,49 лева, „Искилиев ойл“ от 1,40 на 1,55 лв., „Терагаз“ – от 1,40 на 1,55 лв., „Аспетрол“ – от 1,55 на 1,60 лв.

В същото време и веригите смъкнаха по няколко стотинки и литър бензин се продаваше в „Лукойл“, ОМВ и „Петрол“ по 1,71 лв., а дизелът – между 1,77 и 1,79 лева за литър.

Най-ниска днес бе цената на газта на „Еврогаз“ – 0,70 лв., „Смолена ойл“ я повиши до 0,72 лв., „Искилиев ойл“ и „Терагаз“ – до 0,73 лв. В „Лукойл“, ОМВ и „Петрол“ пропан-бутанът бе 0,76 лв.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close
Close
Close