Вяра и традиции

Архимандрит Висарион ще отслужи празнични литургии в три църкви

За възхвала на Рождество Христово архиерейският наместник на Смолянска духовна околия Негово Високопреподобие архимандрит Висарион ще отслужи на 25 декември (сряда) от 9 часа  божествена  св. Литургия в катедрален храм „Св. Висарион Смоленски“ в Смолян.

В четвъртък (26 декември) от 9 часа за празника Събор на Пресвета Богородица той ще възглави богослужението в манастира над Смолян „Св. Пантелеймон“. В 11 часа ще бъде отслужен празничен водосвет, а след това ще има  благословена трапеза. Сутринта в 8,30 часа ще потегли  към манастира  от супера в Горно Райково безплатен за поклонниците автобус, който ще спира на всички градски спирки.

На Стефановден (петък, 27 декември) – св. божествената Литургия за празника на св. първомъченик на Христовата вяра и архидякон Стефан, Негово Високопреподобие ще отслужи в храма „Успение Богородично“ в курортния комплекс Пампорово. В съслужие с архимандрит Висарион ще бъдат предстоятелите на храмовете, свещеници от Духовната околия, ще помагат иподякони, песенното озвучение ще изпълняват църковни хористи.

И трите празника са благодатни за душата и мира в сърцето – ЗАПОВЯДАЙТЕ!

Архиерейско наместничество – Смолян

Advertisement
Back to top button
Close