Криминални

Арестуваха в Англия смолянчанин, източил 5 600 лева от открадната дебитна карта

По издадени от Окръжната и Районната прокуратура в Смолян две европейски заповеди за арест е задържан в Англия 38-годишният Любен Бойков. Срещу смолянчанина има висящо досъдебно производство за източване на дебитна карта, както и влязла в сила присъда за неплащане на издръжка.

Любен е многократно осъждан, най-вече за кражби. Специализирал се е в отмъкване на касетофони от автомобили. През 2018 г. Любен задигнал дебитна карта. За времето от 22 септември до 1 октомври той успял девет пъти да тегли от нея, като източил 5 600 лева. С част от парите плащал на бившата си съпруга за издръжка на детето си.

Последната присъда на Любен е ефективна – пет месеца затвор. Той е признат за виновен от Смолянския районен съд и му е наложено наказание от пет месеци лишаване от свобода заради неплатени пет месечни вноски за издръжка на малолетното му дете в размер на 525 лв.

Докато върви наказателно дело – през април 2019 г., мъжът изчезва от страната и е обявен за международно издирване. На 15 февруари т.г. в прокуратурата е постъпило уведомление от МВР, че Любен Бойков е задържан в гр. Ланкашир, Кралство Великобритания. Предстои той да бъде предаден на българските власти след процедура по екстрадиция пред тамошен наказателен съд.

Advertisement
Абонамент за видео канала на "Отзвук" в Youtube. Безплатно е! Очакват ви над 100 видеа!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close
Close
Close