Полицейски

Арестуваха пиян зад волана, опитал да подкупи полицаи

Арестуваха 53-годишен мъж от девинското село Беден, предложил подкуп на полицаи. Мъжът бил спрян за проверка в неделя вечерта в населеното място. Пътните полицаи го тествали с дрегер, който отчел 2,40 промила. Мъжът решил да отърве солените санкции и предложил подкуп на полицаите с молба да го прикрият. Извадил всичките пари, които носил в себе си – 60 лева, и ги подал на служителите на МВР. Те отказали и му щракнали белезници. По случая е образувано бързо производство, за което е уведомена Окръжна прокуратура.

Още трима пияни шофьори и един без книжка са задържани през почивните дни, сочи справката при проведените спецоперации за подобряване състоянието на пътната безопасност в малките населени места на територията на Районните управления в Смолян и Девин. По случаите са образувани незабавни производства. Материалите ще бъдат докладвани в прокуратурата, съобщиха от полицията.

В събота в село Лясково е спипан 28-годишен мъж да кара пиян. Дрегерът отчел 1,43 промила. В смолянското село Речани 63-годишен пък карал с 1,28 промила. В Смолян е започнато бързо производство срещу 33-годишен жител на областния град, който шофирал с 2,24 промила.

Advertisement
Етикети
Back to top button
Close
Close