Полицейски

Арестуваха крадец с над 20 присъди, задигнал 800 лева от къща

Рецидивист с над 20 присъди е заловен след кражба на 800 лева от къща в златоградското село Долен. Днес Районният съд в миньорския град ще реши за налагане на постоянна мярка „задържане под стража“ на 50-годишния Митко Ковачев от смолянското село Виево.

Ковачев е спипан в петък, след като откраднал пари от първия етаж на къща, собственост на 50-годишен мъж от Долен. Вмъкнал се в дома през незаключената входна врата, взел 800-те лева и изчезнал. Още същия ден обаче на ръцете му щракнали белезниците. Оказало се, че Митко е извършил още няколко кражби от къщи в кърджалийските села Джебел и Бенковски.

Последната присъда на Ковачев е от 2015 г., след като заедно с убития през пролетта бивш затворник Георги Гривнев, бяха претарашили къщи в селата Проглед, Триград, Чокманово, Петково и др. При обиска в жилищата им в Пловдив полицаите се натъкнаха на голяма част от вещите, които бяха натоварени в два микробуса, за да транспортират краденото от към Смолян.

„Трябваха ни пари, затова направихме кражбите”, оправдаха се тогава пред съда Ковачив и Гривнев, които бяха обвинени в 13 кражби на територията на три общини – Девин, Чепеларе и Смолян.

Аверът на Ковачев Георги Гривнев пък бе убит през април т.г. в деня на излизането му от затворническото общежитие на Герзовица. Полуразложеното му тяло бе открито в местността Пещерска бърчина от гъбари. Обвинени за убийството са бившите затворници Венелин Трампов от Смолян и Марин Терзийски от Раковски.

Елена Павлова

Advertisement
Back to top button
Close
Close