Полицейски

Арест за мъж с 16 присъди, два пъти хванат да кара пиян и без книжка

48-годишен софиянец с 16 присъди е задържан за постоянно в ареста. Стоян З. бе спипан преди седмица до хотел „Смолян“. При проверка се оказало, че той няма шофьорска книжка, джипът, който управлявал бил без регистрационни табели, а дрегерът отчел 1,77 промила алкохол. Два дни по-късно криминално проявения мъж отново е спрян за проверка на ул. „Студентска“ в Смолян. Той пак карал нерегистрирания джип „Мерцедес ЦЛ 500“ и бил пиян, като техническото средство отчело 1,79 промила.

В сряда Районният съд в Смолян уважи искането на прокуратурата на Стоян да бъде наложена постоянна мярка „зъдържане под стража“. Мъжът е от столицата. Повечето от присъдите му са за въоръжени грабежи. Излязъл от затвора това лято, където излежал три години за грабеж.

При проверка в базата на МВР се оказало, че само в рамките на 10 дни Стоян З. е извършил три престъпления като шофирал след употреба на алкохол. Един път е хванат в София и два пъти в Смолян. Има и висящо дело за хулиганство в столицата и никога не е имал документ за управление на МПС.

По време на разследването той признал, че дошъл в областния град да развива бизнес.
Определението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване.

Advertisement
Back to top button
Close
Close
Close