Темида

Арест за 21-годишен, ослепил мъж с юмрук (видео)

Постоянна мярка „задържане под стража“ наложи днес Смолянският окръжен съд на 21-годишния Ивайло Велинов от Старосел. Магистратите потвърдиха определението на Маданския районен съд. То е окончателно и не подлежи на обжалване.

Младежът е обвинен в нанасяне на тежка телесна повреда – отлепване на ретината на окото, което е довело до слепота. Той е задържан близо три месеца след престъплението, след като е бил обявен за общодържавно издирване.

Задържаният помоли съда за по-лека мярка. Защитникът му пък пледира за недоказаност на деянието, заради липсата на медицинска експертиза, която да потвърди, че става въпрос за тежка телесна повреда. Според окръжния прокурор Тодор Деянов обаче в случая са налице всички предпоставки младият мъж да бъде оставен за постоянно в ареста.

Ивайло Велинов

Ивайло Велинов е роден в Рудозем. Въпреки че от години живее в Старосел, той посещава миньорския град, където има приятели. На 25 септември миналата година 21-годишният мъж пил с аверите си по местните заведения. Пияните младежи обикаляли около жилищните блокове, носейки галони с бира. Заради шума, който вдигали 45-годишният Венелин Б. им направил забележка. Това вбесило Ивайло и той започнал да крещи да се заяжда. Съседи на Венелин отдръпнали момчето, но в момента, в който мъжът извадил телефона да повика полицията, получил силен удар по лицето. След преглед от лекари се оказало, че е отлепена ретината на окото му.

Задържан за жесток побой

Съдът в Смолян задържа за постоянно 21-годишен за жесток побой. Младежът е ослепил с юмрук мъж от Рудозем.

Публикувахте от Вестник Отзвук в Сряда, 15 януари 2020 г.

Дни след инцидента младежът избягал в Англия. Обявен е бил за общодържавно издирване и три месеца по-късно е открит и задържан.

„Факт е отлепването на ретината. Налице са и множество безспорни доказателства, че той е извършил деянието и то с особена жестокост, без да е провокиран от пострадалия“, посочи окръжният прокурор Тодор Деянов.

Елена Павлова

 

Advertisement
Back to top button
Close