Образование

„Арексим“ осигури награди за юбилея на Райковската гимназия и годишнината от гибелта на Левски

По покана на директора на ППМГ „Васил Левски“ – гр. Смолян, „Арексим инженеринг“ ЕАД, гр. Смолян се включи в честването на юбилея на гимназията и годишнината на Апостола на свободата Васил Левски.

По повод 100 годишнината от основаването на Райковската гимназия и 147-та годишнина от гибелта на Левски, над 100 ученици от училищата в Смолянска област, които носят името на Апостола, участваха в спортна надпревара под надслов „Лъвски скок“. Състезанието се проведе в новата спортна зала в кв. Райково. Присъстваха ученици, както от Смолян, така и от гр. Доспат, гр. Златоград, с. Змеица, с. Чавдар, с. Ерма река, от с. Боровина – общ. Мадан, от общ. Неделино и др.

Ръководството на „Арексим“ откликна на поканата на директора на гимназията Мария Илиева и осигури награди за първенците в състезанието.

Фирмата е в непрекъснато сътрудничество с учебните заведения в региона, като всяка година организира събития като „Ден на отворените врати“, стажантски програми за ученици и студенти, стипендиантски програми за бъдещи инженерни специалисти, които имат желание да се развиват в областта на машиностроителната индустрия.

Наградите на победителите бяха връчени от Радослав Манев – ръководител на отдел „Човешки ресурси“ и Албена Радева – експерт в отдела.

В знак на благодарност за подкрепата и съпричастността управителят на „Арексим инженеринг“ ЕАД получи благодарствено писмо от директора на ОУ „Васил Левски“ – гр. Златоград. Признателност за ползотворното сътрудничество изрази и началникът на РУО – Смолян Мария Семерджиева, която направи подарък на фирмата – луксозното юбилейно издание на „Личният бележник на Васил Левски“ и медал с портрета на Апостола, който получиха и състезателите в надпреварата „Лъвски скок“.

 

Advertisement
Абонамент за видео канала на "Отзвук" в Youtube. Безплатно е! Очакват ви над 100 видеа!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close
Close
Close