Спорт

Аръчкова предлага Общината да стане част от ФК „Родопа – Смолян“

Общинският съвет в Смолян ще гласува дали Община Смолян да стане част от Сдружение „Футболен клуб Родопа – Смолян“. Докладната е внесена от председателя на ОбС Венера Аръчкова на база предложение от управителния съвет на сдружението и декларация от родители на деца, трениращи във ФК „Родопа – Смолян“. Аръчкова подлага да се вземат четири решение – приемане целите, задачите и условията в устава; съгласие община Смолян да участва като пълноправен член; определя кмета за представител и го упълномощава да подпише всички необходими документи за приемането на Община Смолян в сдружението.

ФК „Родопа – Смолян“ е пълноправен член на БФС, регистриран в Министерството на правосъдието и Министерството на физическото възпитание и спорта. През сезон 2019-2020 г. клубът играе с представителен отбор „Мъже“ в Югоизточна трета лига. В детско-юношестката школа тренират 150 деца, разделени в осем възрастови групи. В областната група се състезават децата, родени през 2010 г., а в двете подготвителни – деца родени през 2011 и 2012-13 г.

Според представителите на клуба установените добри практики в другите общини в страната показват, че когато в такива сдружения членуват и представители на местната власт се постигат по-големи резултати и намиране на допълнителни спонсори сред местния бизнес.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close