Advertisement
НОВИНИ

„Антология на хамелеона” ще представи Емел Балакчи в Смолян

Поредна книга на двуезичната писателка Емел Балъкчи, родена в с. Стоманово, Община Девин и реализирала се в Смолян, представят на 19 февруари от 18 часа в КДК. Заглавието на стихосбирката е „Антология на хамелеона” и съдържа 25 стихотворения на български и турски език. Сред поетичните откровения, най-силно и вълнуващо звучат строфите посветени на майката, родината, българския народ, Апостола на свободата, Родопа планина…

Емел Балъкчи е поет, писател, краевед, етноизследовател, преводач. През 2005 г. излиза първата й стихосбирка „Три пламъка в длан”. След това още 11 книги –поезия и проза. Нейни са: „Песните на мама”, „Стоманово – селцето, кацнало над Въча”„Гласове на съдбата”, „Юрушка проклетия”, както и романа „Пътища за никъде“… Завършила е ПУ „Паисий Хилендарски” и има над 30-годишен опит като преподавател. Собственик е на списание „Алев” (Пламък).

Балъкчи е превела 5 книги от турски на български език. Публикува в наши и чужди издания. От десет години изследва „Езикът, вярата и фолклорът на турците в България”, „Литература, театър и фолклор“, „Борино – земя на дедите ни“ и др.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!