Advertisement
НОВИНИ

Антикорупционният фонд награди „Отзвук“ с плакет за достойна и честна журналистика

Антикорупционният фонд удостои „Отзвук“ с плакет за честна и достойна журналистика по повод 30-годишнината на изданието, която се навърши на 18 май.  Отличието бе връчено от председателя на Управителния съвет на неправителствената организация Бойко Станкушев на главния редактор Зарко Маринов.

Маринов разказа за началото на 30-годишния път на "Отзвук", поставено на 18 май 1993 година
Маринов разказа за началото на 30-годишния път на „Отзвук“, поставено на 18 май 1993 година

За празника на „Отзвук“ в Смолян, освен голяма част от колегите в града, дойдоха журналисти от Варна, Шумен, Силистра, Стара Загора, Габрово, Харманли, част от екипа на платформата за критична и разследваща журналистика „За истината“. Главният редактор получи много поздравления за постиженията на „Отзвук“ за непримиримостта, с която е защитавал каузата на свободното слово и куража да пише и публикува новини и истории, които другите премълчават.

И този празник не мина без гайда, символ на Родопите, която придаде много настроение на гостите и незабравими мигове.

По повод юбилея си „Отзвук“ бе домакин и на обучение за журналисти на тема: „Как да се предпазваме и да противодействаме на SLAP дела?“, с лектор Симона Велева – доктор по конституционно право и член на Съвета за електронни медии. А главният редактор на „Капитал Пловдив“ Огнян Георгиев представи опита на изданието в локалната журналистика.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!