Advertisement
НОВИНИ

Алпинисти търсят 16-годишния Крис в недостъпни места край Триград

Двама алпинисти се включиха в издирването на 16-годишния Кристиян Младенов. Момчето е в неизвестност от събота през нощта, когато блъсна на пътя в девинското село Триград петима човека. Вече пети ден полицаи, горски и местни жители издирват Крис, но следа от него няма. От днес и алпинисти се присъединили към групите по издирване. Те проверяват недостъпните скали и дерета. Цяла нощ са го търсили с термовизионни камери и хората започват да се отчайват. Всеки ден в гората е и кметът на Триград Цветан Славков, който също търси момчето.

Кметът на Триград Цветан Славков: Няма никаква следа от Кристиян

Г-н Славков, колко души участват в издирването на Кристиян?
Сутринта бяхме 16 човека, сага останахме осем. Но довечера останалите продължават търсенето. В групите има полицаи, алпинисти, които търсят по недостъпните места, за да проверим дали не се е хвърлило момчето от някоя скала.

До сега някаква следа от него не открихте ли?
Не, никакви следи няма. Момчето просто е изчезнало.

Родителите участват ли в издирването?
Да, баща му е постоянно с групите. Не спира да търси сина си. Много са притеснени с жена му, все пак това е тяхното дете.

По медите излязоха съобщения, че момчето е засечено от фотокапан, вярно ли е?
Не е вярно. Пак казвам, от него няма никаква следа.

Сутринта се разбра, че мечка е нападнала обора ви с телета и са убити четири животни. От РИОСВ обаче казаха, че при тях няма сигнал за нападение. Защо се получи това разминаване?
Да, няма подаден сигнал. Сега отиваме с групата към мястото, защото е по-важно да намерим детето и затова оставихме убитите телета на втори план.

Кога е станало нападението?
Днес, тази сутрин са намерени убитите телета.

Advertisement
Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!